Produkty pro kaleidoskop almelo (2)

Allulóza

Allulóza

Allulóza, nízkokalorické sladidlo, patří do skupiny monosacharidů a přirozeně se vyskytuje v ovoci, jako jsou fíky, rozinky a jackfruit. Komerčně se vyrábí ze zdrojů, jako je kukuřice, a je známá svou sladkostí na úrovni 70 % ve srovnání s sacharózou, ale s nižším obsahem kalorií. S chutí podobnou cukru je oblíbená pro redukci kalorií a řízení hladiny cukru v krvi. Její nízký glykemický index ji činí vhodnou pro diabetiky a diety s nízkým obsahem sacharidů. Allulóza také podporuje ústní zdraví, protože nepodporuje vznik zubního kazu, a vykazuje stabilitu při pečení a vaření, což ji činí univerzální pro různé produkty. Molekulární vzorec: C6H12O6 CAS č.: 551-68-8
Erytritol

Erytritol

Erythritol je přírodní cukerný alkohol/polyol schválený pro použití jako potravinový aditivum po celém světě. Erythritol je téměř 70 % sladší než cukr a používá se jako hromadný sladidlo. Erythritol byl objeven v roce 1848 a přirozeně se vyskytuje v některém ovoci a fermentovaných potravinách. Chuťový profil erythritolu je velmi podobný cukru. Je nekariogenní a má nejvyšší trávicí toleranci mezi polyoly. Protože je přírodní, nezpůsobuje žádné vedlejší účinky a chutná téměř přesně jako cukr bez kalorií. EC číslo: 205-737-3 Molekulární vzorec: C4H10O4 CAS číslo: 149-32-6